TUMS Meetdiensten
Interesse in een meter of energiemonitoring Offerte aanvragen
Interesse in een meter of energiemonitoring Offerte aanvragen

Over TUMS Meetdiensten

Als voorname speler op de Nederlandse metermarkt verricht TUMS Meetdiensten elektriciteit-, gas-, water-, stoom en warmtemetingen.

Erkend Meetverantwoordelijke

TUMS Meetdiensten is een Erkend Meetverantwoordelijke. Dat houdt is dat we een erkenning hebben van TenneT om meetdiensten te verrichten. Alle grootverbruikers zijn verplicht om voor hun elektriciteits- en/of gasverbruik gebruik te maken van een Erkend Meetverantwoordelijke. Deze leest en valideert de meetgegevens. De gevalideerde meetdata worden naar de netbeheerder gestuurd en beschikbaar gesteld aan de verbruiker.
De Erkend Meetverantwoordelijke zorgt ook voor plaatsing en beheer van de meters. Tot de beheertaken behoren het periodiek controleren, ijken, certificeren en onderhouden van energiemeters. En natuurlijk maakt het verhelpen van storingen aan meetinrichtingen daar ook deel van uit.
Je wordt niet zomaar Erkend Meetverantwoordelijke. Daarvoor moet een bedrijf aan een aantal eisen voldoen. Deze staan vermeld in de Meetcode.

Energiemonitoring

Dankzij technologische ontwikkelingen, zoals big data, kunnen we op het gebied van meten steeds meer en kunnen we ook meer vastleggen. Kortom, continu meten is beter.
We zorgen voor een adequate distributie van meetdata. Met onze tools kunnen we onze klanten helpen bij het verkrijgen van meer inzicht in hun verbruiken. Overal, altijd en eenvoudig. Op die manier helpen we onze klanten ook bij het realiseren van de  duurzaamheidsdoelstellingen.

Meer dan 100 jaar ervaring met meten

Het meten is bijna even oud als de energievoorziening. Immers, de afgenomen elektriciteit – en later het gas – moest worden gemeten om tot een adquate afrekening te kunnen komen.

Meer weten

In een notendop

De zakelijke metermarkt is best wel complex, zeker voor een buitenstaander. Daarom hebben we  een korte animatiefilm laten maken. De animatie geeft in een notendop een beschrijving van de zakelijke energiemarkt, de metermarkt en de rol die TUMS Meetdiensten speelt op de zakelijke metermarkt.

Veelgestelde vragen

Wie is TUMS Meetdiensten?

Als voorname speler op de Nederlandse metermarkt verricht TUMS Meetdiensten elektriciteit-, gas-, water-, stoom- en warmtemetingen. We zorgen voor een adequate distributie van meetdata. Met onze tools ondersteunen we onze klanten bij het verkrijgen van meer inzicht in hun verbruiken. Overal, altijd en eenvoudig. Op die manier helpen we onze klanten ook bij het realiseren van hun duurzaamheidsdoelstellingen. Meten is weten. Dat weten we al heel lang. Dankzij technologische ontwikkelingen, zoals big data en kunstmatige intelligentie (AI), weten we ook steeds meer en kunnen we meer vastleggen. Daardoor wordt meten nog belangrijker.

Dat alles doen we met een team van 27 betrokken en deskundige medewerkers vanuit Goes.

TUMS Meetdiensten beschikt over de volgende certificaten:
– ISO 9001 (Organisatie);
– ISO 14001 (Milieu);
– ISO 27001 (Informatiebeveiliging;
– VCA** (veiligheid).

 

Wat doet TUMS Meetdiensten allemaal?

  • Plaatsen, beheren en onderhouden van de meetinrichting;
  • Wettelijke periodieke kwaliteitscontrole;
  • Controleren en verstrekking van de meetdata;
  • Storingsmonitoring en storingsafhandeling van de meetinrichting(en);
  • Tools voor inzage in meetdata en in de meetpunten
  • Helpdesk en onafhankelijk advies.

Voor een uitgebreide opsommingen van onze producten en diensten zie ook Oplossingen.

Is TUMS Meetdiensten gecertificeerd?

Een grootverbruiker van gas en/of elektriciteit is zelf verantwoordelijk voor het meten van het energieverbruik. Daarvoor moet hij een gecertificeerde meetverantwoordelijke in de armen nemen. Meetbedrijven dienen gecertificeerd te worden door TenneT. TUMS Infra (i.c. TUMS Meetdiensten) is door TenneT aangewezen als Erkend Meetverantwoordelijke voor elektriciteit en gas.
Voorts is TUMS Infra (i.c. TUMS Meetdiensten) door Energie Data Service Nederland gecertificeerd als ODA (Onafhankelijke Diensten Aanbieder) en kan TUMS Meetdiensten meetdata uit slimme meters opvragen.

TUMS Meetdiensten beschikt over de volgende ISO-certificaten:
ISO 9001 (Kwaliteitsbeleid);
– ISO 14001 (Milieu);
– ISO 27001 (Informatiebeveiliging);
Voor veiligheid is TUMS Meetdiensten in het bezit van het VCA** certificaat.

 

Wat zijn de bedrijfsgegevens van TUMS Meetdiensten?

Bezoekadres
Smithweg 3
4462 HCGoes

Postadres
Postbus 399
4460 AT  Goes

Tel 0113 – 28 85 60
email: info@tumsbv.nl
website: www.tums-meetdiensten.nl

Bank
BIC: RABONL2U
NL36 RABO 0308 5684 35

KvK
nr. 22052034
BTW nr. NL811563285B01

Naar alle veelgestelde vragen