TUMS Meetdiensten
Interesse in een meter of energiemonitoring Offerte aanvragen
Interesse in een meter of energiemonitoring Offerte aanvragen

Doe meer met uw meetdata!

Data is het nieuwe goud voor bedrijven, lees je vaak. Google en Facebook, om maar eens twee voorbeelden te noemen, worden er rijk mee. Steeds vaker hoor je dat bedrijven moeten transformeren in datagedreven organisaties. Maar hoe doe je dat?
Wel, u zou kunnen beginnen met uw meetdata. Vaak hebben ondernemers geen idee van de energiekosten en hoe ze hun energieverbruik inzichtelijk kunnen krijgen. Wij kunnen u daarbij helpen, ook wanneer we niet uw meetbedrijf zijn.

Onafhankelijke Diensten Aanbieder (ODA)

Wij zijn namelijk een ODA , een Onafhankelijke Diensten Aanbieder. Als ODA kunnen we, natuurlijk met uw instemming, uw meetdata opvragen bij uw netbeheerder. Vervolgens gaan we met onze analysetools  Energiemonitoring  en MESWeb aan de slag om u veel meer inzage te geven in uw energieverbruik en meetpunten. Een goed beeld van het energieverbruik wordt steeds belangrijker. Niet alleen vanwege de kosten, maar ook door wet- en regelgeving. Zo bent u als ondernemer waarschijnlijk verplicht om te rapporteren over de energiebesparende maatregelen die u heeft getroffen. En vanaf 1 januari 2023 moeten alle kantoorgebouwen groter dan 100 m² minimaal over energielabel C beschikken.

De certificering van ODA’s gebeurt door Energie Data Service Nederland (EDSN). EDSN is door de regionale netbeheerders, TenneT en GTS in het leven geroepen om de marktwerking op de energiemarkt te faciliteren.

Informatiebeveiliging

TUMS Infra voldoet als ODA aan alle geldende verplichtingen vanuit de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Wij vragen alleen meetdata op als hier een klantmandaat voor aanwezig is. Naast de technische vereisten zijn er een aantal belangrijke eisen, die gesteld worden aan de manier waarop met privacy gevoelige data wordt omgegaan. Hiervan wordt periodiek een accountantsverklaring overlegd.

Meer weten?

Neem voor meer informatie contact met ons op via 0113 – 28 85 60 (bereikbaar van 08:30 – 17:00 uur), of stuur een mail aan info@tumsbv.nl.

Video: meetdata uit slimme meters opvragen