TUMS Meetdiensten
Offerte Offerte aanvragen
Offerte Offerte aanvragen

Meetdiensten

Totale ontzorging in plaatsing en beheer van (tussen)meters voor elektriciteit, gas, water en warmte.

Alles verandert…

Nog niet zo lang geleden werd de elektriciteit opgewekt in centrales en zorgden de NAM en Gasunie voor de winning en transport van aardgas. Dat beeld verandert en een razendsnel tempo. Natuurlijk, er wordt nog steeds elektriciteit opgewekt in centrales maar onder impuls van het Klimaatakkoord zitten we in een energietransitie. Steeds meer elektriciteit wordt tegenwoordig opgewekt door gebruik te maken van duurzame energiebronnen: wind en zon. We noemen dat decentrale opwek. Ook consumenten leveren steeds vaker elektriciteit aan het net dankzij hun zonnepanelen.
Aardgas als verwarmingsbron heeft z’n langste tijd gehad. Warmte en warmtepompen (elektrisch of hybride) komen daarvoor in de plaats.

…Meer uitdaging voor Meetbedrijven

Onze energiemarkt wordt dus steeds complexer. Daarmee wordt de rol van meetbedrijven nog belangrijker. Er komen meer spelers, terwijl de vraag en aanbod van elektriciteit onvoorspelbaar wordt. Het collecteren, analyseren en valideren van meetdata zal daardoor nog meer een rol gaan spelen.

Erkend Meetverantwoordelijke

Voor de grootverbruikers heeft overheid bepaalt dat zij gebruik moeten maken van een Erkend Meetverantwoordelijke. Een grootverbruiker is een afnemer met een elektriciteitsaansluiting hebt die groter is dan 3×80 Ampère. Bij gas is dat een verbruik van meer dan 40m3(n)/uur.
TUMS heeft die erkenning. Wij leveren daarom de volgende meetdiensten:

  • leveren en plaatsen van de energiemeter(s);
  • lezen en verzamelen van de benodigde meetdata;
  • valideren en verzenden van de meetdata naar de desbetreffende netbeheerder;
  • onderhouden van de meter(s) en uitvoeren van periodieke controles.
  • Niet iedereen kan zich zomaar een meetbedrijf noemen. Een meetbedrijf moet hiervoor gecertificeerd zijn door TenneT. Alle Erkende Meetverantwoordelijken in Nederland staan vermeld in het MV-register.

Lees hieronder meer informatie over onze meetdiensten

Elektriciteitsmeter aansluiten en beheren

Wij bieden verschillende types elektriciteitsmeters, passend bij het gecontracteerde vermogen en het spanningsniveau van uw aansluiting. Daarnaast kunnen wij u helpen om inzicht te krijgen in uw meetdata. Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Vraag dan eenvoudig een offerte aan!

Offerte aanvragen

Tussenmeters plaatsen

Tussenmeters zijn ideaal voor het verkrijgen van meer inzicht in het energieverbruik of uitsplitsing van verbruik en kosten voor verschillende onderdelen binnen uw aansluiting. Meet bijvoorbeeld het verbruik per bedrijfsruimte of van bepaalde machines of apparaten. Tussenmeters zijn niet alleen ideaal om meer inzicht te krijgen in het energieverbruik, maar ook om energie te kunnen besparen.

Meer over tussenmeters

Gasmeter laten plaatsen

Heeft u een gasmeter nodig? TUMS Meetdiensten verzorgt de plaatsing en monitoring van uw gasmeter. Afhankelijk van de behoefte aan gas bieden we verschillende gasmeters. Vraag een offerte aan en geef aan naar welke gasmeter(s) u op zoek bent. Wij zullen u dan binnen enkele dagen een passend voorstel doen.

Ik wil een gasmeter

Warmtemeter

Sinds 1 juli 2018 mogen nieuwbouwwoningen niet meer worden aangesloten op gas. In veel woningen zal warmte de rol van het aardgas overnemen, zeker indien zich daartoe mogelijkheden voordoen, bijvoorbeeld als er industriële restwarmte in de buurt beschikbaar is. Ook warmte, gehaald uit oppervlaktewater, grondwater, lucht of bodem is een mogelijkheid. Bent u op zoek naar een warmtemeter? Vraag dan eenvoudig een offerte aan. Wij helpen u met een kostenindicatie en advies op maat.

Ik heb een warmtemeter nodig

Brutoproductiemeter: Krijg inzicht in verbruik en teruglevering elektriciteit

Gaat u zonnepanelen op uw dak leggen? Dat is natuurlijk mooi, maar als u gebruik wilt maken van de overheidssubsidies heeft u daarvoor wel een brutoproductiemeter nodig. Een brutoproductiemeter registreert exact hoeveel elektriciteit u opwekt en hoeveel elektriciteit u teruglevert aan het openbare net. Hierdoor krijgt u inzicht in de kostenbesparingen en verbruik. Vraag in enkele stappen een offerte aan voor de plaatsing en/of monitoring van uw brutoproductiemeter.

Wilt u advies over de realisatie van uw zonnepanelenproject? Vraag dan een adviesgesprek aan. Wij helpen u graag om uw investering optimaal te benutten en uw meetsysteem efficiënt in te richten.