TUMS Meetdiensten
Interesse in een meter of energiemonitoring Offerte aanvragen
Interesse in een meter of energiemonitoring Offerte aanvragen

Jan Louws

Projectmanager TUMS Meetdiensten
"Van Groningen, Schiphol tot aan Eindhoven. Voor klanten ben ik het aanspreekpunt."

Duizendpoot Jan

“Binnen TUMS Meetdiensten word ik een beetje gezien als een duizendpoot. In het belang van de klant houd ik me bezig met van alles. Of het nou gaat om de front- of de backend. Zoiets is hectisch, maar tegelijkertijd vind ik het heerlijk om in de auto te stappen en te vernemen wat de klanten van ons verwachten.

Verduurzamen

Dat kan gaan om de bestaande dienstverlening, maar ook om nieuwe nieuwe wensen aan te horen, bijvoorbeeld hoe we kunnen helpen bij het verduurzamen van de bedrijfsvoering. Steeds met de intentie hoe we onze klanten kunnen helpen hun prestaties verder te verbeteren.”

Omnium

Een goed voorbeeld is het Omnium in Goes. De directie kampte met een verouderde energievoorziening in het sportcomplex annex subtropisch zwembad. Het Omnium zocht contact met TUMS Meetdiensten voor een grondige analyse van de bestaande installaties. Op advies van TUMS Meetdiensten heeft het Omnium eerst een specialist het pand warmte- en koeltechnisch laten doorrekenen. We hebben vervolgens meegedacht over een aantal oplossingsrichtingen met verduurzaming als uitgangspunt. Uiteindelijk is er gekozen voor twaalf elektrische warmtepompen. Ze produceren water van 80 graden produceert. Zo’n 1300 nieuwe zonnepanelen zorgen voor de benodigde elektriciteit. Daarnaast wordt er gebruik gemaakt van een koude warmte systeem.

Trots

Het resultaat is dat het Omnium geen gas meer afneemt. “Het Omnium werd door RTL Nieuws zelfs als voorbeeld gepresenteerd voor de branche, aldus een trotse Jan Louws”.