Warmtetransitie kan niet zonder warmtemeter
Het vertrouwde aardgas maakt de komende jaren plaats voor duurzame alternatieven voor koken, het verwarmen van woningen en kraanwater. Het gaat daarbij om warmte uit lucht, bodem,(grond)water of restwarmte van de industrie. Dat houdt in dat een warmtepomp een warmtenet of een andere techniek in uw behoefte aan warmte gaan voorzien. Deze warmtetransitie zal een enorme impact hebben.
De eerste veranderingen zijn al zichtbaar. Sinds 1 juli 2018 mogen nieuwbouwwoningen al niet meer worden aangesloten op gas. De Tweede Kamer heeft besloten dat warmteleveranciers per eind oktober 2020 verplicht slimme warmtemeters moeten plaatsen bij nieuwe aansluitingen. Oude niet-slimme meters moeten ze vervangen vóór 2027.
Als gevolg van de opkomst van deze veelal duurzame energiebronnen zal het aantal warmtemeters flink toenemen. Een deugdelijke registratie van de meters en inzicht in het warmteverbruik zijn daarbij van groot belang.
Warmtemeter laten aansluiten en beheren?
Als eigenaar van een warmtemeter wilt u graag een betrouwbaar beeld van uw verbruik en op welke momenten. Zo’n beeld leidt tot inzicht in de kosten en besparingsmogelijkheden. In TUMS Meetdiensten heeft u een betrouwbare partner. Van ontwerp, plaatsen en beheer van de meetapparatuur voor warmte tot en met het uitlezen en verwerken. Wij ontzorgen u graag hierin. Vraag verblijvend een adviesgesprek of offerte aan en ontdek wat wij voor u kunnen doen!
Monitoren warmtemeter en verbruik analyseren
We doen meer dan het plaatsen en beheren van uw warmtemeter. U kunt met onze energiemonitoringssoftware eenvoudig vinger aan de pols houden en analyseren wat u verbruikt, wanneer dat is en data op een eenvoudige manier visueel presenteren. Zeker in combinatie met tussenmeters biedt onze energiemonitoringstool EMI perfect inzicht in uw energiestromen.