TUMS Meetdiensten
Meter aanvragen? Offerte aanvragen
Meter aanvragen? Offerte aanvragen

Tussenmeters

Tussenmeters zijn ideaal voor het verkrijgen van meer inzicht in het energieverbruik of uitsplitsing van verbruik en kosten voor verschillende onderdelen binnen uw aansluiting.

Tussenmeters: wat is het voordeel?

Uw bedrijf heeft een wettelijk verplichte hoofdmeting, maar u wilt meer weten. Bijvoorbeeld het verbruik van bedrijfsruimten, of van bepaalde machines of apparaten. In dat geval  bieden tussenmeters een uitkomst. Niet alleen om meer inzicht te krijgen in het energieverbruik, maar ook om energie te kunnen besparen.

Bent u eigenaar of beheerder van meerdere panden? Dan is het ideaal om het energieverbruik uit te splitsen naar de verschillende gebruikers. Ook dan kan een tussenmeter handig zijn. Een tussenmeter verschaft u en uw huurders inzicht in het individuele verbruik en de daaraan verbonden kosten. Hierdoor betaalt de huurder naar daadwerkelijk verbruik en wordt onduidelijkheid of onenigheid voorkomen.

Door gebruik te maken van tussenmeters kunt u op basis van werkelijk gemeten waarden de energieverbruikskosten doorbelasten/ toewijzen aan bepaalde afdelingen/ gebruikers. Duurzaamheid of winstgevendheid van bedrijfsonderdelen kunt u daardoor beter in kaart te brengen.

Dataverstrekking

Tussenmeters inzetten voor inzicht in energiebesparing

Tegenwoordig komt er nog een belangrijke reden bij om het gebruik van tussenmeters te overwegen. Vanwege een aanscherping van de wet- en regelgeving zullen veel ondernemers meer moeten doen op het gebied van energiebesparing en duurzame energie.

Sinds juli 2019 moeten ondernemers namelijk voldoen aan de informatieplicht Energiebesparing. Op de basis van de zogenaamde Erkende Maatregelen moeten ze jaarlijks laten weten welke acties ze hebben ondernomen op het gebied van energiebesparing en duurzame energie. Vanaf 2023 moeten kantoren over minimaal over Energielabel C beschikken.

Tussenmeters brengen de resultaten van uw inspanningen beter in kaart en bieden concretere handvatten om verder te verduurzamen.

Tussenmeters voor gas, elektra, warmte en kou

Er zijn tussenmeters voor het verbruik van gas, elektriciteit, warmte en koude. Meetdata van de individuele tussenmeters kunnen worden gebundeld in energiemonitoring– en analysetools van TUMS, zodat u nóg beter in kaart kunt brengen wat uw energieverbruik is per onderdeel. Met de ingebouwde rapportages kunt u niet alleen uw verbruik rapporteren, maar krijgt u ook inzicht in het effect van duurzaamheidsmaatregelen en kunt u prognoses maken.

Wilt u meer weten over energiemonitoring of inzicht in de data van uw (tussen-)meetpunten? Lees dan alles over onze energiemonitoringtool EMI of onze tool voor inzicht in uw meetpunten; MESweb.

Plaatsing tussenmeters is maatwerk

TUMS Meetdiensten levert tussenmeters voor veel verschillende disciplines, zoals elektriciteit, gas, water en warmte. Hou er wel rekening mee dat plaatsing van tussenmeters vaak maatwerk is. Het kan ook gevolgen hebben voor de bedrijfsvoering. Daarom is het raadzaam om uw huisinstallateur te consulteren.

Integratie in uw SCADA-systeem is eveneens mogelijk. Onze technici van de afdeling Procesautomatisering zijn specialisten op dit gebied.

Meer weten?

Neem voor meer informatie contact met ons op via 0113 – 28 85 60 (bereikbaar van 08:30 – 17:00 uur), of stuur een mail aan info@tumsbv.nl. Wilt u direct een offerte aanvragen voor een of meerdere diensten van TUMS Meetdiensten? Stel dan eenvoudig uw offerte samen.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Andere interessante diensten van TUMS: