TUMS Meetdiensten
Meter aanvragen? Offerte aanvragen
Meter aanvragen? Offerte aanvragen

Bruto productiemeter

Registreert de hoeveelheid elektriciteit u opwekt en hoeveel elektriciteit u teruglevert aan het elektriciteitsnet.

Terugleveren stroom inzichtelijk met een brutoproductiemeter

Zonnepanelen, we zien er steeds meer in Nederland. Op daken van woningen, bedrijven of boerderijen, of als onderdeel van zonneparken. Zonnepanelen zijn ideaal voor eigen stroomvoorziening of om elektriciteit terug te leveren aan het openbare elektriciteitsnet wanneer ze meer opwekken dan u nodig heeft. Voor het terugleveren van elektriciteit heeft u, naast de hoofdmeter, een brutoproductiemeter nodig. De brutoproductiemeter is een elektriciteitsmeter die exact registreert hoeveel elektriciteit u opwekt en hoeveel elektriciteit u teruglevert aan het openbare net.

Zonnepanelen salderen

Met de meetgegevens van uw brutoproductiemeter krijgt u een beeld van uw verbruik en teruglevering. Op basis van deze gegevens kunt u in aanmerking komen voor een zakelijke salderingsregeling of terugleverregeling. Krijg inzicht in uw energieproductie met een brutoproductiemeter.

Brutoproductiemeter aanvragen

Zonnepanelen laten plaatsen; wat moet u regelen?

  • Voor het aansluiten van een duurzame installatie heeft u altijd toestemming nodig van uw netbeheerder. De netbeheerder gaat na of de aansluiting en het energienet voldoen aan de eisen die worden gesteld voor het terugleveren van energie.
    De netbeheerder regelt ook de zogenaamde groene EAN-code voor de installatie zodra de brutoproductiemeter is aangesloten op de hoofdaansluiting. De groene EAN-code dient ervoor om eventuele meerdere duurzame productie-installaties achter eenzelfde EAN-hoofdaansluiting te kunnen onderscheiden. Als er één productie-installatie aangesloten wordt, dan kunt u er voor kiezen om de EAN-code van de hoofdaansluiting te hanteren. Op deze groene EAN-code krijgt Certiq de meetdata door voor de subsidieverstrekking.
    Een EAN-code bestaat uit 18 cijfers. De EAN-code is het identificatienummer van de aansluiting. Iedere elektriciteits- en gasaansluiting heeft een EAN-code. Dat geldt ook voor elke duurzame installatie.
  • Voor de subsidieaanvraag in het kader van de SDE+-regeling moet u de duurzame installatie aanmelden bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).
Wij regelen de plaatsing van de brutoproductiemeter, maar helpen u graag bij het volledige proces van besluitvorming tot plaatsing van uw duurzame installatie. Of dat nu gaat om zonnepanelen of een andere duurzame oplossing.
Bert van Houten, Business developer TUMS

Brutoproductiemeter plaatsen en meer...

Wij denken graag mee met de ideale duurzame oplossing voor uw bedrijf en de inrichting van de (meet-)installatie. Een goed voorbeeld daarvan is onze samenwerking met Omnium, het sport- en recreatiecomplex in Goes. We hebben het Omnium intensief ondersteund om zo efficiënt mogelijk te verduurzamen.

Als u uw plannen al klaar heeft, kunt u ons natuurlijk ook inschakelen voor het plaatsen van de brutoproductiemeters en overige meetinstellingen. Wij kunnen u echter ook op de langere termijn ondersteunen met het uitlezen, verwerken en rapporteren van uw meetgegevens.
Dat is inbegrepen in het bedrag dat u voor beheer en onderhoud van de apparatuur betaalt.

Offerte aanvragen