TUMS Meetdiensten
Interesse in een meter of energiemonitoring Offerte aanvragen
Interesse in een meter of energiemonitoring Offerte aanvragen

Klein- en grootverbruikaansluitingen

De Nederlandse wetgeving maakt onderscheid tussen twee typen aansluiting voor (een deel van) het mkb en alle consumenten. De kleinverbruikaansluiting en de grootverbruikaansluiting. U heeft een kleinverbruikaansluiting als u een elektriciteitsaansluiting heeft van maximaal 3×80 Ampère, en/of een gasaansluiting heeft met een capaciteit van maximaal 40 kubieke meter per uur. Heeft u een elektriciteitsaansluiting van meer dan 3×80 Ampère en/of een gasaansluiting groter dan 40 m3/h? Dan heeft u een grootverbruikaansluiting en bent u een grootverbruiker.

 

Meetverantwoordelijke aanstellen

Iedere grootverbruiker moet een meetverantwoordelijke aanstellen die de metergegevens monitort en levert aan de netbeheerder. Daarnaast doet een meetverantwoordelijke het volgende:

  • zorgt voor de correcte aansluiting van de energiemeter;
  • leest de meter uit,
  • valideert de meetgegevens en levert deze aan de netbeheerder.

Zo weet u zeker dat uw meetgegevens correct zijn en u de juiste energienota’s ontvangt.

Stel TUMS aan als uw meetverantwoordelijke

Erkend meetverantwoordelijke voor grootverbruik aansluitingen

Niet ieder bedrijf mag zichzelf meetbedrijf noemen. Een meetbedrijf moet hiervoor gecertificeerd worden door Tennet, de elektriciteitsnetbeheerder.
Iedere Erkend Meetverantwoordelijke moet zich houden aan de wetten en regels van de Autoriteit van Consument en Markt (ACM).
De ACM is de toezichthouder van de energiemarkt.

TUMS is toegewezen als Erkend Meetverantwoordelijke en daarom bevoegd de meetgegevens van uw grootverbruik aansluiting te beheren en controleren. Daarnaast helpen wij u graag met het inzichtelijk maken van uw verbruik en bijbehorende kosten. Als Erkend Meetverantwoordelijke is TUMS Meetdiensten u graag van dienst.

Offerte aanvragen

Wat is het voordeel van TUMS als Erkend Meetverantwoordelijke?

TUMS is een voorname speler op de Nederlandse metermarkt en heeft jarenlange ervaring als Erkend Meetverantwoordelijke voor grootverbruik aansluitingen.
Maar we kunnen meer voor u betekenen:

  • uw meetgegevens analyseren en u via ons analyseplatform inzicht geven in uw verbruik;
  • u adviseren in het behalen van duurzaamheidsdoelstellingen;
  • u helpen met procesautomatisering.

Als specialist in het beheren en onderhouden van wind- en WKK/WKO-installaties, het kalibreren en testen van meetapparatuur en procesautomatisering helpen wij u graag met het automatiseren en optimaliseren van de processen en daarmee met de groei van uw onderneming. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of vraag een offerte aan via deze pagina.