TUMS Meetdiensten
Interesse in een meter of energiemonitoring Offerte aanvragen
Interesse in een meter of energiemonitoring Offerte aanvragen

Wat is de Informatieplicht Energiebesparing?

Op 1 juli 2019 is de Informatieplicht Energiebesparing in werking getreden. Bedrijven moeten sindsdien aan de overheid rapporteren welke energiebesparende maatregelen ze hebben genomen.
Hoe moet u dit aanpakken? Welke maatregelen kunt u nemen en hoe kunt u uw bedrijf verduurzamen?
Wij helpen u daar graag bij.

EVM-20190219

Geldt de informatieplicht voor alle bedrijven?

De informatieplicht geldt voor bedrijven die jaarlijks meer dan 50.000 kWh elektriciteit en/of 25.000 m³ gas verbruiken. Voldeed uw verbruik vóór 1 juli 2019 aan deze waarden? Dan valt u binnen deze wetgeving en heeft u een informatieplicht.

Wat houdt de informatieplicht energiebesparing in?

De informatieplicht energiebesparing is een uitbreiding van de Wet milieubeheer. Het doel van de informatieplicht is om bedrijven bewuster om te laten gaan met energie. Dat kan al met simpele maatregelen; soms zijn er grotere ingrepen nodig. Veel van de energiebesparende maatregelen verdienen zich terug binnen vijf jaar.

Hoe voldoe ik aan de informatieplicht?

Om ondernemers en eigenaren van instellingen een handje te helpen, heeft de overheid voor 19 bedrijfstakken een lijst met erkende maatregelen energiebesparing opgesteld. (de Erkende Maatregelenlijst, oftewel de EML). Het gaat om maatregelen met een terugverdientijd van 5 jaar of minder. Een bedrijf of instelling is niet verplicht deze maatregelen te nemen, maar het is wel handig om deze lijst als leidraad te nemen. Bij een afwijkende maatregel moet worden aangetoond dat zo’n maatregel ten minste een gelijkwaardig energiebesparend effect heeft. Op de website van de RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) staat de lijst van erkende maatregelen.

EMI

Hoe krijg ik inzicht in mijn energieverbruik?

TUMS Meetdiensten beschikt over de gegevens van uw energieverbruik: de meetdata. Met EMI (Energie Management Informatie) bieden we u een gebruiksvriendelijke tool die inzage geeft in uw huidige energieverbruik. U krijgt een overzicht van alle energiestromen, bijvoorbeeld het elektriciteitsverbruik of het gasverbruik.

Met EMI ziet u behalve inzage in uw verbruik, ook het effect van energiebesparende maatregelen en kunt u rapportages opstellen.

U kunt over elke gewenste periode rapportages van uw meetgegevens maken, deze bewerken in zowel grafiek als ook tabelvorm en opslaan. Met EMI ziet u behalve inzage in uw verbruik, ook het effect van energiebesparende maatregelen en kunt u rapportages opstellen.

EMI van TUMS Meetdiensten voldoet aan de eisen van een EMS (Energie Management Systeem) en EBS (Energieregistratie en Beheer Systeem). Zo kunnen wij u helpen om inzicht te houden in uw verbruik en energiebesparingen eenvoudig te rapporteren.

Meer over EMI

Informatieplicht

Naleving van de informatieplicht

Alle bedrijven die onder de verbruiksregels vallen, moeten vóór 1 november hun verbruik en maatregelen gerapporteerd hebben. Dat moet u doen via het e-loket van RVO. Bedrijven die nog in actie zijn gekomen kunnen een brief verwachten van de minister waarin hij ze wijst op de energiebesparings- en informatieplicht.

Start daarom vandaag nog met energiebesparende maatregelen en monitor uw verbruik. Wij helpen u graag! Vraag een offerte aan of neem contact op voor advies via 0113 – 28 85 60 of mail naar info@tumsbv.nl.

Vraag een offerte aan