TUMS Meetdiensten
Interesse in een meter of energiemonitoring Offerte aanvragen
Interesse in een meter of energiemonitoring Offerte aanvragen

Tussenmeter

Wilt u weten wat het elektriciteitsverbruik is per ruimte, gebruiker of gebouw? Dan is een elektra tussenmeter de ideale oplossing. Met een tussenmeter voor elektriciteit krijgt u een gedetailleerd inzicht in delen van uw elektriciteitsaansluiting en dit kan waardevolle informatie opleveren.

Tussenmeter geeft inzicht in uw elektriciteitsverbruik

Met een tussenmeter krijgt u inzicht in uw elektriciteitsgebruik voor een gedeelte van uw elektriciteitsaansluiting. Heeft u meerdere gebouwen, maar één centrale energieaansluiting? Dan kunt u met een tussenmeter beter inzicht krijgen in het verbruik per onderdeel. Dit biedt verschillende voordelen:

  • Het elektriciteitsverbruik is beter te herleiden en te splitsen
  • Energiekosten zijn exact door te berekenen op huurders- of gebruikersniveau
  • Beter inzicht biedt mogelijkheden om gerichter kosten te besparen

Informatieplicht maakt tussenmeters cruciaal

Sinds 1 juli 2019 moeten bedrijven met een verbruik vanaf 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m³ aardgas rapporteren over hun jaarverbruik. Met deze informatieplicht wil de overheid energiebesparing verder stimuleren. Ze hoopt op die manier de CO2-reductie een impuls te geven. Tussenmeters geven een beter en gedetailleerder inzicht van het elektriciteitsverbruik en biedt meer mogelijkheden om hier direct op in te spelen.

Tussenmeter aanvragen

Kosten van een tussenmeter

Het plaatsen van een tussenmeter is altijd maatwerk. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden en de kosten van een plaatsing binnen uw elektriciteitsaansluiting. Met tussenmeters kunt u de meetinrichtingen beter beheren en analyseren. Wij geven u graag advies hoe u uw meetomgeving zo optimaal mogelijk kunt inrichten.

 

Offerte aanvragen

Energieverbruik inzien en analyseren

Daarnaast bieden wij u met onze eigen tool EMI inzicht in alle energiestromen. U kunt met EMI, het Energie Management Systeem van TUMS, eenvoudig uw energiestromen in kaart brengen en analyseren wat het verbruik is per tussenmeter.
Met de webportal kunt u zelf rapportages maken en tot drie jaar terug uw maanddata analyseren. Daarnaast krijgt u een goed inzicht in het verbruik, teruglevering, vermogen en piekvermogen van uw aansluitingen.
Meer over EMI

Interesse?

Heeft u belangstelling voor de mogelijkheden van een tussenmeter of wilt u advies hoe u uw energiestromen beter in kaart kunt brengen? Neem dan contact op via onderstaande button of bel ons op 0113 – 28 85 60 (bereikbaar van 08:30 – 17:00 uur), of stuur een mail aan info@tumsbv.nl

Tussenmeter Elektra aanvragen