TUMS Meetdiensten
Interesse in een meter of energiemonitoring Offerte aanvragen
Interesse in een meter of energiemonitoring Offerte aanvragen

Toegang aanvragen webapplicaties

Toegang aanvragen voor de webapplicaties van TUMS Meetdiensten.

Toegang aanvragen voor webapplicaties

Via onze webapplicaties heeft u inzage in uw meetpunten (aansluitingen en meters) en/of meetdata (verbruiksgegevens) van uw elektriciteit, gas, water en warmte meters. Binnen iedere organisatie kunnen meerdere personen toegang hebben tot deze gegevens. Wie deze personen zijn, kunt u zelf beheren.

Beoordelaar

Binnen iedere organisatie is er één contactpersoon, t.w. de ‘beoordelaar’. Deze kan toegang aanvragen, ontvangt alle toegangsaanvragen en is geautoriseerd om deze goed te keuren of af te wijzen. Tevens heeft de beoordelaar toegang tot een rapportage met alle webapplicatie gebruikers per organisatie inclusief status. Zodoende is altijd duidelijk welke gebruikers er zijn in uw organisatie en met welke autorisaties. Wie deze beoordelaar is, kan uw organisatie zelf bepalen en kan in overleg met TUMS altijd gewijzigd worden.

De beoordelaar kan een tweede persoon aanwijzen, die geautoriseerd is om de aanvragen in te dienen en beoordelen. Deze handelt ten alle tijden namens de beoordelaar, zodat de stap om akkoord te vragen niet meer noodzakelijk is. Het intrekken van een actief account, blijft wel de taak van de beoordelaar.

Toegang aanvragen in een aantal stappen

Indien een persoon toegang dient te krijgen tot deze data, moet er toegang aangevraagd worden. Dit doet u via de portal middels de optie ‘Toegang Aanvragen’. Het aanvraagformulier dient zo volledig mogelijk ingevuld te worden. In het veld ‘Toelichting’ kunt u de reden aangeven of specificaties zoals welke locatie(s) de persoon mag inzien. In het veld ‘Beoordelaar’ vult u het e-mailadres in van de persoon, die geautoriseerd is om de aanvraag te beoordelen.

Samengevat zijn dit de volgende stappen:

  • Toegang aanvragen via het formulier op onze website (nadat u bent ingelogd).
  • De geautoriseerde persoon (beoordelaar) ontvangt een e-mail met deze aanvraag en dient deze te beoordelen.
  • Indien goedkeuring ontvangen is, wordt de aanvraag door TUMS Meetdiensten verwerkt en de gebruiker wordt voorzien van de benodigde rechten binnen de applicaties.
  • Er wordt een e-mail ter bevestiging verstuurd naar de gebruiker en na het kiezen van een wachtwoord heeft deze persoon inzage in de data.

Mocht u vragen, opmerkingen en/of wijzigingen hebben, dan kunt u het beste via e-mail contact met ons opnemen.