TUMS Meetdiensten
Interesse in een meter of energiemonitoring Offerte aanvragen
Interesse in een meter of energiemonitoring Offerte aanvragen

Staatsgarantie voor MKB om te verduurzamen

Sinds november bestaat er een nieuwe regeling, de Borgstelling MKB-Kredieten Groen (BMKB-Groen). Met deze regeling wil de overheid mkb-bedrijven stimuleren om te vergroenen en het energieverbruik te verlagen.  

€ 200 miljoen beschikbaar

Vaak hebben deze bedrijven onvoldoende middelen voor de noodzakelijke investeringen. Een lening kan dan een oplossing zijn, maar financiers zijn vaak terughoudend omdat investeringen in verduurzaming niet altijd snel worden terugverdiend. Het kabinet biedt met de BMKB-Groen een financieringsoplossing.

Voor ondernemers die gebruik willen maken van de regeling geldt een borgstellingspercentage van per saldo 67,5%. Ook geldt een lage standaardpremie (provisie) van 2% voor borgstellingen met een looptijd tot en met 6 jaar en een premie van 3% voor borgstellingen met een looptijd van langer dan 6 jaar tot en met maximaal 12 jaar. In totaal is er € 200 miljoen voor de garanties beschikbaar.

In eerste instantie kunnen mkb-bedrijven terecht bij non-bancaire financiers voor de BMKB-Groen, zoals October Nederland, Qredits, Voordegroei en FundIQ. Banken hebben meer tijd nodig om de regeling uit te voeren en bieden in 2023 de BMKB-Groen aan.

Voorwaarden

Mkb’ers die gebruik willen maken van de regeling moeten aan een aantal voorwaarden voldoen:

  • De onderneming heeft maximaal 250 werknemers (fte) met een jaaromzet tot € 50 miljoen of een balanstotaal tot € 43 miljoen.
  • Investeringen in bedrijfsmiddelen moeten staan op de EIA-lijst.
  • Investeringen in bedrijfspanden moeten minimaal tot energielabel C (verdiepingsartikel) leiden.

Wat kan TUMS Meetdiensten voor u betekenen?

Vanzelfsprekend kunnen wij u adviseren bij het verduurzamen van uw bedrijfsvoering. TUMS Meetdiensten beschikt over een speciaal Energiemanagement team en heeft ervaring met dergelijke projecten.
We beschikken ook over tools om inzage te krijgen in uw (grootverbruik)meters. Stel u heeft meerdere meters, dan wilt u graag weten hoe deze presteren. Of u wilt inzage in uw energieverbruik, niet oppervlakkig maar gedetailleerd. Die mogelijkheid bieden wij. In combinatie met het uitlezen van uw meter(s), betaalt u een gering bedrag extra voor een overzicht van alle energiestromen.
Wilt u meer weten, neem dan contact met ons op.