TUMS Meetdiensten
Interesse in een meter of energiemonitoring Offerte aanvragen
Interesse in een meter of energiemonitoring Offerte aanvragen

Minimaal energielabel C vanaf 1 januari 2023

Vanaf 1 januari 2023 moeten kantoren over minimaal energielabel C beschikken. Deze verplichting geldt voor kantoren groter dan 100 m². Voldoet een kantoor niet aan de eis, dan mag het kantoor vanaf 1 januari 2023 niet meer gebruikt worden. Deze verplichting staat in het Bouwbesluit 2012. Eigenlijk is er sprake van een tussenfase, want de overheid heeft al laten weten er naar te streven dat vanaf 2030 alle kantoren beschikken over energielabel A.

EMI

Energiemonitoring

Het blijkt dat veel kantoren nog niet aan de norm voldoen. TUMS Meetdiensten kan u op verschillende manieren helpen. Het begint met energiemonitoring: het verkrijgen van inzicht in het energieverbruik van uw kantoor. Daarvoor hebben we met EMI (Energie Management Informatie) een gebruiksvriendelijke tool ontwikkeld. EMI biedt u een overzicht van alle energiestromen, bijvoorbeeld het elektriciteitsverbruik of het gasverbruik. U kunt over elke gewenste periode rapportages van uw meetgegevens maken, deze bewerken in zowel grafiek als ook tabelvorm en opslaan.

Meer over EMI

Tussenmeters

Ook kan het handig zijn om gebruik te maken van tussenmeters. Een tussenmeter is te vergelijken met een extra meter. Met een tussenmeter krijgt u inzicht in het energieverbruik van verschillende ruimtes, apparaten of machines.  Hierdoor kunt u ook het effect van energiebesparende maatregelen beter beoordelen. En natuurlijk kunt u dankzij tussenmeters energiekosten doorbelasten/ toewijzen aan bepaalde afdelingen/ gebruikers Door gebruik te maken van tussenmeters kunt de energieverbruikskosten doorbelasten/ toewijzen aan bepaalde afdelingen/ gebruikers op basis van werkelijk gemeten waarden.