TUMS Meetdiensten
Interesse in een meter of energiemonitoring Offerte aanvragen
Interesse in een meter of energiemonitoring Offerte aanvragen

Data Analist

MBO/HBO

Uren in overleg

Standplaats Goes

Op zoek naar een uitdagende baan als Data Analist in een toekomstgerichte omgeving? Lijkt je dit wat? Lees dan snel verder!

Wat doet TUMS B.V. ?

TUMS B.V. is een van de Erkend meetverantwoordelijke partijen in Nederland. We zijn een unieke speler in de Nederlandse energiemarkt op het gebied van meten en distribueren van meetdata van o.a. elektriciteit en gas, maar ook water en warmte, om zo onze klanten te ondersteunen in hun uitdagingen om de energietransitie mogelijk te maken.

Hoe ziet een werkdag als Data Analist eruit?

Het is maandagochtend en na een leuk weekend kom je aan op kantoor. Vanwege de flexibiliteit in kantoordagen en werkuren, heb je vandaag gekozen om iets later te starten en op kantoor te werken. Eerst even langs het koffieautomaat om een lekkere cappuccino te pakken en daarna door naar je (flex)plek waar je overige collega’s van het data-analyse team al zitten. Daar wordt de week begonnen met een gezellig praatje over hoe het weekend was en natuurlijk worden ook belangrijke mededelingen gedeeld.

Terwijl je laptop ondertussen is opgestart, bekijk je alle meetdata die dit weekend is binnengekomen. Met een analytische blik haal je een afwijkend verbruik eruit en zoek je een verklaring hiervoor. In de tussentijd komt er ook een e-mail van de klant binnen die toevallig ook het afwijkende verbruik in zijn online account heeft gezien. Vanwege de technisch-complexe situatie bij deze klant loop je even langs werkvoorbereiding om een technische blik op de situatie te werpen. Een goede keuze, want zij weten toevallig dat een monteur met de installatie is bezig geweest. Een mailtje naar de klant met een verklaring voor piek en je eerste analyse is succesvol afgerond.

Je zit inmiddels weer op je plek en je ziet dat er wat testwerk in de agenda staat. Tums is volop in ontwikkeling en jij hebt daaraan bijgedragen door een systeemverbetering te bedenken. Inmiddels heeft business development de systeemverbetering in de testomgeving gezet en nu is aan jou de taak om te zien of alles naar wens werkt.

Het is alweer 12.15 uur en een collega komt met het voorstel om een rondje te wandelen. Een aantal collega’s sluit aan en je loopt een rondje met een stop bij de bakker voor een gezond broodje. Terug op kantoor loop je langs de fruitkist, die een paar keer per week vers wordt aangevuld, en je pakt een lekker bakje espresso om vervolgens weer aan de slag te gaan.

Eenmaal op je plek gaat de telefoon en belt een monteur, hij is op locatie bij een gemelde storing en denkt dit te hebben opgelost door een antenne te vervangen. Jij start het systeem op en kijkt er weer verbinding kan worden gemaakt. En ja zeker, de meter doet het weer. Dus je sluit de storing en je brengt de monteur gelijk op de hoogte. Helaas heeft de meter heeft lange tijd in storing gestaan en is de data door het systeem verkeerd geschat. Samen met een collega analyseer je de historische data en bekijk je de meterstanden. Op basis hiervan stel je een correctierapport op en deel je deze met de klant en de netbeheerder.

De overige dagelijkse werkzaamheden

 • Het signaleren, analyseren en oplossen van administratieve problemen
 • Contact met eindklanten en marktpartijen zoals meetbedrijven en netbeheerders
 • Het operationeel ondersteunen en aansturen van TUMS collega’s en externe uitvoerders
 • Het deelnemen aan operationele overleggen binnen TUMS en met derden
 • Het deelnemen aan projecten.

Wat vragen we van jou?

 • Afgeronde MBO of HBO opleiding met achtergrond in de ICT, administratie en/of economie
 • Goede communicatieve vaardigheden, zowel in woord als geschrift
 • Analytisch denkvermogen
 • Kennis van de energiemarkt is een pré
 • Enkele jaren werkervaring in een soortgelijke functie is een pré

Maar misschien nog wel belangrijker, wat bieden we jou?

Stel, jij wordt onze nieuwe collega. Dan geven wij je begeleiding en ondersteuning, waardoor je volop de ruimte hebt om je vakinhoudelijk en persoonlijk te ontwikkelen. Daarnaast bieden wij ook:

 • Een marktconform brutosalaris tussen de € 2.900 en € 4.250 op basis van werkervaring
 • Benefit budget (18%) van het brutosalaris (incl. vakantiegeld)
 • Eindejaaruitkering (4,5%) en resultatendeling
 • Persoonlijk opleidingsbudget
 • Duurzaam inzetbaarheidsbudget
 • Uitstekende pensioenregeling via ABP

Kom je bij ons werken?

Ben je enthousiast geworden door bovenstaande vacature? Stuur dan je sollicitatie naar hr@tumsbv.nl.Voor meer inhoudelijke informatie over de functie kun je contact opnemen met Peter van de Beek , Teamleider Data Analyse & Business Support, M. 06 22 42 11 38.

Kijk ook eens op onze website voor meer informatie over ons bedrijf en onze diensten: www.tums-meetdiensten.nl