TUMS Meetdiensten
Interesse in een meter of energiemonitoring Offerte aanvragen
Interesse in een meter of energiemonitoring Offerte aanvragen

Royal Schiphol Group

Royal Schiphol Group is eigenaar en exploitant van Amsterdam Airport Schiphol, Rotterdam The Hague Airport en Lelystad Airport en heeft een meerderheidsbelang in Eindhoven Airport. Met deze luchthavens verbinden we Nederland optimaal met de rest van de wereld en dragen we bij aan welvaart en welzijn – in Nederland en daarbuiten.

Schiphol Utilities

Binnen de Group zorgt Schiphol Utilities ervoor dat bedrijven die gevestigd zijn op de luchthaven gebruik kunnen maken van allerlei voorzieningen zoals gas, elektriciteit, drink- en bluswater. Beheer en onderhoud van een uitgebreid netwerk van kabels, leidingen en installaties maakt deel uit van het takenpakket. Schiphol Utilities zorgt ook voor de aansluitingen op het netwerk. 

“Dankzij de webapplicatie Inzicht Meetpunten van TUMS kunnen we realtime het meetregister inzien.” Marcel Vulto - Schiphol

Telemetrie

Marcel Vulto van Schiphol Utilities: “TUMS Meetdiensten plaatst, beheert en onderhoudt alle meetinrichtingen voor ons. De keuringen regelen ze eveneens. Het meetproces wordt van A tot Z door TUMS gedaan. Daarbij wordt gebruik gemaakt van telemetrie, zowel voor groot- als kleinverbruik. Bij elektriciteit gaat het om de 15 minuten waarden en bij gas krijgen we de verbruiksdata om de 60 minuten door. Deze data gebruiken we voor ons eigen EMS-systeem. Dankzij de webapplicatie Inzicht Meetpunten van TUMS kunnen we realtime het meetregister inzien. Dat is erg belangrijk voor ons.”

Data en rapportages

“Dagelijks krijgen we gevalideerde data voor gas en elektriciteit. Bij water is het wat ingewikkelder. Daar hebben we enerzijds te maken met telemetrie-aansluitingen, waarvan we dagelijks data te krijgen. Anderzijds hebben we te maken met handmatige opnamen. Daarvan krijgen we tweemaandelijks de data en rapportages. We factureren water ook tweemaandelijks hetgeen overigens ook wordt verzorgd door TUMS. De telemetrische uitlezing geeft de mogelijkheid tot sneller en beter inzicht in de belasting van onze netten. Een goed voorbeeld dat partnership een bijdrage kan leveren om ons verder te ontzorgen.”

“Zeeuwse nuchterheid in combinatie met oplossingsgerichtheid speekt mij aan” Jarno Kunkeler, Productmanager Utilities Schiphol Group

Digitaal

Jarno Kunkeler van Schiphol Utilities: ”TUMS Meetdiensten verstuurt voor ons de facturen voor het verbruik van water en voor het in rekening brengen van rioolbijdrage. Dit gebeurt nu nog op papier, maar we onderzoeken om dat in de nabije toekomst digitaal te gaan doen. We zijn tevreden over de dienstverlening die zich kenmerkt door korte lijnen, transparantie en een hands-on mentaliteit.”

Meer weten?

Bent u geïnteresseerd geraakt en wilt u meer weten? Neem contact met Jan Louws op via info@tumsbv.nl.