TUMS Meetdiensten
Interesse in een meter of energiemonitoring Offerte aanvragen
Interesse in een meter of energiemonitoring Offerte aanvragen

Zeeuwse gemeenten gaan controleren op energielabel

Uit gegevens van de Zeeuwse gemeenten blijkt dat één op de drie van de ruim duizend kantoorpanden in de provincie Zeeland nog steeds niet voldoet aan de wettelijke eis om minimaal te beschikken over energielabel C. De gemeenten komen daarom in actie.

Twaalf weken

Eigenaren van panden met energielabel D of slechter of zelfs helemaal geen energielabel krijgen een aangetekende brief of bezoek van de gemeente. Ze krijgen twaalf weken de tijd om een energielabel vast te laten stellen en, indien nodig, aan te geven wat ze gaan doen om hun pand energiezuiniger te maken.
Dat kantoorpanden vanaf januari 2023 minimaal over Energielabel C moeten beschikken was al jarenlang bekend. Waarschijnlijk dachten eigenaren dat het niet zo’n vaart zou lopen, maar verduurzaming en energiebesparing komen steeds meer op de kaart te staan. De verplichting geldt overigens niet voor kantoren die kleiner zijn dan 100 vierkante meter of wanneer de helft van een pand als kantoor wordt gebruikt. Ook tijdelijke kantoorruimtes (tot twee jaar) en monumenten hoeven niet aan de verplichting te voldoen.

Wat kan TUMS voor u betekenen?

Het wordt dus dringend tijd om in actie te komen, mocht uw pand niet over het vereiste energielabel beschikken. TUMS Meetdiensten kan u op verschillende manieren helpen.
Het begint met energiemonitoring: het verkrijgen van inzicht in het energieverbruik van uw kantoor. Daarvoor hebben we EMI (Energie Management Informatie) ontwikkeld. Een gebruikersvriendelijke tool die u een overzicht geeft van alle energiestromen; bijvoorbeeld het elektriciteitsverbruik of het gasverbruik. U kunt over elke gewenste periode rapportages van uw meetgegevens maken, deze bewerken in zowel grafiek als ook tabelvorm en opslaan.
Wij kunnen u ook adviseren en ondersteunen bij het verduurzamen van uw bedrijfsvoering.
Bron: PZC, 23 januari 2023