TUMS Meetdiensten
Interesse in een meter of energiemonitoring Offerte aanvragen
Interesse in een meter of energiemonitoring Offerte aanvragen

Erkend Meet- verantwoordelijke

Erkend Meetverantwoordelijke

Veel bedrijven en kantoren hebben een grotere energieaansluiting. Bij elektriciteit gaat om een aansluiting die groter is dan 3×80 Ampère (vanaf 100.000 kWh). Bij gas hebben we het over een meter met een capaciteit van meer dan 40 kubieke meter normaal per uur (40 m3/h). In dergelijke gevallen spreken we van een grootverbruiker. Deze grootverbruikers zijn wettelijk verplicht om een Erkend Meetverantwoordelijke in te schakelen voor het meten van hun elektriciteits- en/of gasverbruik.

TUMS Meetdiensten is een Erkend Meetverantwoordelijke. Een Erkend Meetverantwoordelijke heeft erkenning van de landelijke netbeheerder TenneT om meetdiensten te mogen verrichten. De gevalideerde meetdata wordt naar de regionale netbeheerder verstuurd en beschikbaar gesteld aan de verbruiker. Naast het meten van energie zorgt een Erkend Meetverantwoordelijke ook voor het plaatsen en beheren van de meters. Het beheren bestaat uit de periodieke controle, ijken, certificeren en onderhouden van energiemeters. Uiteraard worden storingen aan de meetinrichtingen ook verholpen door de Meetverantwoordelijke.

 

Certificering Erkend Meetverantwoordelijke

Erkend Meetverantwoordelijke wordt je niet zomaar. Daarvoor moet een bedrijf aan een aantal eisen voldoen, welke in de Meetcode staan vermeld. Zo’n certificering wordt door TenneT verzorgd en alle Erkende Meetverantwoordelijken binnen Nederland staan vermeld in het MV-register.
De belangrijkste taken van een Erkend Meetverantwoordelijke nog even een rijtje:

  • Het leveren, plaatsen, beheren en onderhouden van de energiemeter(s);
  • Het uitvoeren van periodieke controles met betrekking tot de energiemeter(s);
  • Het lezen en verzamelen van meetdata;
  • Het valideren en verzenden van de meetdata naar de landelijke netbeheerder.

TUMS Meetdiensten

TUMS Meetdiensten verricht elektriciteit-, gas-, water-, stoom en warmtemetingen door heel Nederland. Waar TUMS voorheen deel uitmaakte van DELTA en later DNWG/Stedin, staat het bedrijf sinds 2021 op eigen benen. Vanuit het kantoor in Goes, werken we met 27 medewerkers binnen TUMS aan een langdurige relatie met onze klanten.

Naast het verrichten van genoemde meetdiensten ondersteunt TUMS klanten bij het verduurzamen van hun energieverbruik en door inzage te geven in de verbruiken. Onze webportal EMI, wat staat voor Energie Management Informatie, is een portal waarmee inzicht in de meetdata van alle aanwezige meters wordt geboden. EMI geeft een overzicht van alle energiestromen: elektriciteit, gas, water, warmte en stoom. Het is geheel aan te passen aan de situatie van de klant en gebruikers kunnen zo eenvoudig eigen analyses en rapportages maken.

Meer over EMI

 

MesWeb

Naast EMI heeft TUMS nog een andere portal: MesWeb. MesWeb is een actueel en duidelijk inzicht in de meetinrichtingen. Via MesWeb krijgen gebruikers alle mogelijke informatie over de aansluitingen, zodat ze direct mee kunnen kijken in onze dagelijks geactualiseerde systemen. EMI en MesWeb zijn dan ook goed met elkaar te combineren.

Veelgestelde vragen over MesWeb