TUMS Meetdiensten
Interesse in een meter of energiemonitoring Offerte aanvragen
Interesse in een meter of energiemonitoring Offerte aanvragen

CBRE

CBRE-GWS verzorgt voor ING Nederland het energiemanagement. CBRE beschikt over het ISO-50001 energiemanagementsysteem. Binnen het energiemanagement verzorgt TUMS de meetdiensten voor grootverbruik. TUMS treedt voorts op als ODA voor het kleinverbruik en doet ook de onderbemetering via tussenmeters.
Naast inzicht in de meetdata verzorgt TUMS ook verschillende rapportages, zoals een financiële rapportage. Deze rapportages gebruikt CBRE om de verschillende KPI’s uit het energiebeleid en de BREEAM certificering van ING te toetsen.

Datastromen

TUMS Meetdiensten beheert de energie- en wateraansluitingen en verzorgt de aan- en afmeldingen. We regelen dat datastromen van bijvoorbeeld stadsverwarming en koeling verwerkt worden in energiemanagement rapportages.
De jaarrapportage die ING voor de MJA aanlevert, wordt eveneens verzorgd door TUMS.

“TUMS Meetdiensten is voor ons meer dan alleen een meetbedrijf. Ze is een partner in het realiseren van energiemanagement volgens de ISO 50.001.”
Arie Maarten de Bruin, Productmanager CBRE Global Workplace Solutions

De meetdiensten van ING betreft circa 220 gebouwen en 65 geldautomaten. Bij elkaar nu nog 748 meetpunten verdeeld over elektriciteit, gas, warmte, koude, en water. Binnenkort wordt dat aantal uitgebreid met circa 400 meetpunten die de BREEAM prestaties van twee nieuwe hoofdkantoren monitoren.