TUMS Meetdiensten
Interesse in een meter of energiemonitoring Offerte aanvragen
Interesse in een meter of energiemonitoring Offerte aanvragen

Slimme warmtemeter straks verplicht

Warmteleveranciers zijn vanaf eind oktober dit jaar verplicht om slimme warmtemeters plaatsen bij nieuwe aansluitingen. Oude niet-slimme meters moeten ze vervangen vóór 2027. De Tweede Kamer heeft onlangs ingestemd met deze wetswijziging, opgesteld door het ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Warmtetransitie

Zoals bekend, gaat Nederland van het gas af. Gas maakt plaats voor duurzame alternatieven voor koken, het verwarmen van woningen en kraanwater. Daarbij gaat het om warmte die op verschillende manieren geleverd gaat worden. Deze warmtetransitie zal de komende jaren haar beslag krijgen. Per 1 juli 2018 mogen nieuwbouwwoningen al niet meer worden aangesloten op gas. In de nieuwe woningen wordt al gebruik gemaakt van warmte.

Sinds enkele jaren bieden Nederlandse netbeheerders aan huishoudens de slimme meter voor elektriciteit en aardgas aan. Op basis van Europese afspraken moeten eind 2020 in 80% van de Nederlandse huizen de gas- en stroommeters zijn vervangen door een slimme meter. Overigens mogen deze meters geweigerd worden. De plaatsing van een slimme warmtemeter sluit hier bij aan.

TUMS Infra gecertificeerd

TUMS Infra is gecertificeerd Meetverantwoordelijke voor de warmtemeting, ook voor koude overigens. Binnen TUMS Infra is TUMS (op de markt opererend onder de naam TUMS Meetdiensten) het meetbedrijf. Dat houdt in dat TUMS Meetdiensten voldoet aan de eisen van VMNED,  de vereniging van meetbedrijven in Nederland. VMNED beschikt over een systematiek voor het beheer en de controle van warmtemeters. Met als leden de grotere warmteleveranciers is een groot deel van de in Nederland gebruikte warmtemeters voor kleinverbruik ondergebracht in deze systematiek.
Als erkend meetbedrijf heeft TUMS Meetdiensten een jarenlange ervaring met het verzamelen en monitoren van verbruiksgegevens. Als erkend meetbedrijf voor warmtemetingen lezen wij de meter op afstand uit en verzorgen de datacollectie en -validatie.